Ми просимо у Бога любові один до одного

Усіх вас сердечно вітаю з великим святом Різдва по плоті Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа!

2019 років тому звершилася свята таїна — Бог явився у плоті, Предвічний Син Предвічного Бога Отця прийшов на землю і взяв на себе людську природу Діви Марії для того, щоб кожного з нас зробити доброю і святою дитиною Божою.

Коли Христос народився в печері, то втішилися всі земнородні, і не тільки земнородні, а й ангели співали дивну пісню: «Слава в вишніх Богу, і на землі мир, в людях благовоління!»

Пастушки перші прийшли до Віфлеємської печери і вклонилися Богонемовляті Христу. Цього самого дня до Віфлеєму прийшли три волхви, або три царі, як їх називають, і також віддали Йому честь — принесли золото, ладан і смирну. Золото — як символ того, що перед ними лежить Цар Царів, ладан був символом того, що перед ними лежить Первосвященник вічних благ, смирно подарували як символ того, що цей Божественний Первосвященник принесе в жертву Богові Самого Себе.

Волхви були з трьох різних країн: один був із Персії, другий з Аравії і третій з Ефіопії. Вони булі язичниками, але пам’ять про те, що в світ прийде Месія, що у світ прийде сім’я жінки, що зітре голову змія-диявола, жило в усіх народах. Навіть у язичників, хоча у спотвореному вигляді, і язичники чекали того благословенного дня, коли у світ прийде Визволитель, Який позбавить всіх від зла.

Волхви займалися вивченням небесних світил, і кожному з них, не залежно, з’явилася дивна зірка, що кожного з них повела у Віфлеєм, і вже на підході до Віфлеєму вони відкрили таїну, куди і для чого йдуть. Ця зірка привела їх до Віфлеємської печери, де вони знайшли сповитого Богонемовля, Який лежав в яслях. Так Бог дивно влаштував з тими, хто шукав Божої Премудрості.

І ми сьогодні, дорогі брати і сестри, радіємо і смиренно дякуємо нашому Творцю за те, що Він преклонив Небо і зійшов на землю. Ми сьогодні смиренно молимося Богові, щоб Він благословив нашу Українську землю миром, щоб Господь навчив жити так, щоб наше життя було наповнене любов’ю до Бога як до нашого Творця, любов’ю один до одного як до творіння Божого, повагою один до одного, терпінням один до одного. Таке життя, наповнене любов’ю, терпінням, повагою, є благоприємним перед Божественними очима і корисним для кожного з нас.

Ще раз сердечно вітаю зі святом Різдва Христового, Новим церковним роком і святом Богоявлення! Нехай Син Божий, Який став Сином людським, благословить кожного з нас і береже нас!

З Різдвом Христовим!